arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kraks@dekrook: Digibesitas... Kunnen we nog zonder technologie?

| 25 april 2017

Hoe zit het met het mediagebruik van de Vlaming? Zijn we allemaal verslaafd aan technologie? Vanaf wanneer wordt ons gebruik van de smartphone, sociale media en games problematisch? Ontdek je digitale profiel en krijg tips om verstandig om te gaan met technologie.

Img 7294 Web C Michiel Devijver

PROGRAMMA

Game- en internetverslaving

Tony Van Rooij is onderzoeker bij MICT en richt zich al zo’n tien jaar op het internet- en gamegedrag van jongeren. Binnenkort gaat hij aan de slag bij het Trimbos instituut. Hij zal iets komen vertellen over game & internet verslaving: hoe werkt de verleiding precies? Kan deze vorm van escapisme een probleem worden? En welke gevolgen heeft dit? 

Digibesitas?

Lieven De Marez (imec-mict-Universiteit Gent) leidt het jaarlijks terugkerende Digimeter-onderzoek waarin hij de vinger aan de pols houdt bij de ‘digitaliserende Vlaming’. Eén van de trends die daar de laatste jaren in naar boven komt, is ‘digibesitas’. De Vlaming lijkt in toenemende mate te worstelen met de grenzen van de tijd die hij/zij aan technologie (lees: smartphone) wil gaan besteden.

Mediagebruik bij kinderen en jongeren

Dr. Eric Schoentjes is kinder- en jeugdpsychiater in het UZ Gent. Hij komt van uit de praktijk vertellen over hoe je op een gezonde manier in dialoog kan treden met kinderen en jongeren rond mediagebruik en gamegedrag. 

***Extra***

Kom te weten welk digitaal profiel jij hebt in het grote Digimeterspel, georganiseerd door imec.livinglabs!


Schrijf je nu in

Georganiseerd door: UGent, imec en Bibliotheek De Krook