arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen Wetenschappers: Floor Verhaeghe, Bart Verschaffel, Paul Verhaeghe

Event | 23 oktober 2018

Onderzoekers van de UGent zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een heus literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

Wetenschappers zoeken ontspanning en verstrooiing, inspiratie of andere perspectieven door middel van literaire teksten. Zij hebben elkaar veel te vertellen binnen en buiten de contouren van hun vakgebied. Alleen zijn de schotten tussen vakgebieden en onderzoeksgroepen aanzienlijk verhoogd.

In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen collega’s door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar ook voor niet-academici.


Op dinsdag 23 oktober 2018 ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

Floor Verhaeghe doctoreert binnen de faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, vakgroep Sociaal Werk en Pedagogiek. In haar onderzoek focust ze onder andere op onderwijs en inburgering van migranten en vluchtelingen.

Bart Verschaffel is filosoof en hoogleraar aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent. Hij doceert architectuurtheorie en architectuurkritiek, en publiceert voornamelijk op het gebied van de cultuurfilosofie, de architectuur- en kunsttheorie, en de esthetica.

Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Hij werkt als gewoon hoogleraar aan de universiteit van Gent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden.


Praktisch

  • Wanneer? Van 19.30 tot 21 uur
  • Waar? Krookcafé, via de hoofdingang van De Krook
  • Prijs? 5 euro
  • Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.


Zin in meer? 

Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

  • 27 november 2018: Mark Janse, Marjan Doom, Mieke van Herreweghe
  • 26 februari 2019: Jan Verplaetse, Marc Leman, Frank Verstraete
  • 26 maart 2019: Rik Pinxten, Jeroen Wijnendaele, Marleen Temmerman
  • 21 mei 2019: Speciale editie over China


Zin in nog meer? 

Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.